Våre treninger og klasser

Terminologi: Under finner du en forklaring på de viktigste ord og uttrykk som brukes i CrossFit verdenen. Crossfit er et amerikansk konsept og derfor går veldig mye av ord og uttrykk på amerikansk.

WOD

Dette er en time som passer for alle nivåer. Om du er helt ny eller har drevet med CrossFit i mange år, så er dette en time som passer for deg.

Timen består av styrke og kondisjonstrening i en god kombinasjon. Det gis masse instruksjon i gjennom timen og man kan i så måte føle seg trygg på at man har kroppen i vare tatt.

I hovedsak så deles timen inn i tre deler : en oppvarmingsdel, en Styrke/teknikkdel og en metcon (se TERMINOLOGI)

Partner WOD

Partner WOD er en time som anbefales for dem som har vært på en del timer allerede og begynner å kjenne til øvelsene.

Timen kjøres som lag av to eller flere personer, hvor man jobber sammen for å komme igjennom et gitt sett av øvelser.

Denne timen er blant våre mest populære timer så det kan være greit å være tidlig ute med å booke plass.

Teknikk WOD

Dette er rene teknikk timer. Her tar vi for oss en øvelse for hver time og terper på og lære/forbedre oss i denne øvelsen. Enten det er Snatch, Clean and jerk, muscle-up eller overhead squat så SKAL vi lære oss disse øvelsene.
Se for øvrig ØVELSER for forklaringer på øvelsene.

ON-RAMP

Et On-ramp kurs er noe alle må igjennom før man kan gå på CrossFit timer og trene på egenhånd.
Kurset er en introduksjon til Crossfit og tar for seg en del øvelser som er normalt å møte under en CrossFit time.
Like viktig er den delen av kurset som man ser på Crossfit som helhet og får en forståelse av hva CrossFit dreier seg om. CrossFit er ofte annerledes en det man er vandt med fra tidligere, både treningsmessig og ikke minst det gode sosiale miljøet som man finner i Box`n vår
”OUR GYM IS DIFFERENT”

Personlig Coaching

Hos oss har man mulighet for Personlig Coaching med noen av våre instruktører.
Trenger man et skreddersydd opplegg, har spesielle behov i forhold til treningen eller trener til noe spesielt så kan noen timer med en Coach være lønnsomt.

Terminologi

Under finner du en forklaring på de viktigste ord og uttrykk som brukes i CrossFit verdenen. Crossfit er et amerikansk konsept og derfor går veldig mye av ord og uttrykk på amerikansk.

BOX
Box`n er stedet hvor vi trener. Navnet kommer av de mange lagerhallene og garasjene som brukes som Crossfit trening sentre. Utformingen av disse lagerhallene gjør det perfekt for denne typen trening ettersom man både klatrer i tau, svinger seg i turn ringer, løfter vekter over hodet , hopper og løper + + MAO man trenger litt plass for å boltre seg på.

WOD
”Workout of the day”
dette ordet betegner dagens treningsøkt og omtales alle timer.

EMOM
”evey minute on the minute”

Man får gitt en øvelse og et antall repetisjoner man skal i gjennom på et minutt. øvelsen og repetisjonsantallet gjentar seg etter hvor mange minutter som er satt for treningsøkten. EKS : EMOM 10 MIN av 10 sit-ups, dette betyr at man hvert minutt i totalt 10 minutter skal gjennomføre 10 stk sit-ups, som igjen betyr at man man i enden av økten skal ha gjennomført 100 stk sit-ups

AMRAP
”as many rounds/repetitions as possible”
EKS: man skal gjøre knebøy : man setter klokken på 10 min og skal da gjennomføre så mange repetisjoner som mulig av knebøy på 10 min. Hvor mye pause man tar velger man helt selv.

Et annet eksempel kan være at man har flere forskjellige øvelser og et gitt sett med repetisjoner som man skal igjennom så mange ganger som mulig i løpet av de 10 minuttene. EKS: 10 squats + 10 situps + 10 Double unders + 10 boxjump : man skal da igjennom hele reglen så mange ganger som mulig i løpet av de 10 minuttene.
Varighet og innhold i økten kan variere stort.

FOR TIME (FT)
Her jobber så raskt som overhodet mulig for å komme seg igjennom en økt. Man kan gjerne kalle det en sprint (først i mål) om man konkurrerer med seg selv eller andre er helt opp til hver og en. Man setter ofte også en TIMECAP(se neste beskrivelse) for å begrense varigheten av økten.
Dette kan være en 5000 meter roing eller det kan være en økt bestående av et sett med øvelser. Målet er alltid det samme. Så raskt som mulig ferdig.

TIMECAP
Dette er en betegnelse for tiden man har til rådighet for å komme seg igjennom et sett med øvelser.

PARTNER WOD
Betegner en treningsøkt der man trener sammen to eller flere for å komme seg igjennom et gitt sett med øvelser.