Mobilitetsøvelser for sete & hofter

Her er et lite utvalg i go-too øvelser for setemusekaltur og hofter.


Anbefalt tid i posisjoner er 2-4+ minutter.

Pigeon stretch


Target: sete, hoft, fremside av lår.

Tips: Forsøk å opprette en 90 graders vinkel med kne til fot. Dersom dette er for intenst; tar du foten lenger inn mot magen. Målet er å ha hele utsiden av lår i kontakt med bakken, samtidig som du opprettholder en rett vinkel i hoftene dine.

Cossak squat


Target: ankel, hoft, innside av lår

Tips: Bli sittende en stund i denne posisjonen, forsøk å slappe av i hoft.

Frog


Target: sete, hoft, innsiden av lår

Tips: Jo lenger ut du har bena fra hverandre; jo større strekk vil du klare å oppnå. Sørg for at du har 90 grader fra hoft ut til kne, og 90 grader fra kne ned til fot.

Half lotus on wall


Target: sete, hoft

Tips: Bruk armen din til å forsiktig presse kne mot veggen.

T-position in lizzard


Target: hoft, fremside lår

Tips: Sørg for at du lar hoften din falle ned mot gulvet: ikke hold igjen. Benet skal være langt bak deg. Legg gjerne vristen på foten din ned i bakken.

Thread the neeedle


Target: Rygg, skulder, mage

Tips: Se opp mot taket. Dersom det går tar du den armen som støtter bakken (se bildet) og forsøker å ta tak i motsatt hofte. Dette skaper en større roterende effekt. Her også: pust godt!

Bli med!

Utfordre deg selv i dag

CrossFit kort beskrevetCrossFit kort beskrevet: konstant variasjon, funksjonelle bevegelser og høy intensitet.


Dette gir grunnlaget for å gjøre deg god til de fleste fysiske ferdigheter som bl.a. styrke, kondisjon, smidighet og balanse.

CrossFit er en unik treningsform hvor vi trener bevegelser som løping, klatrer, løfter, hopper, kaster, balanse og smidighet. Utsyret vi bruker er enkelt men effektivt som for eksempel vektstenger, medisinballer tau, kettlebells og din egen kropp - - konstant variasjon, funksjonelle øvelser og høy intensitet!